Diet Recommendation According to Kilocalories and People’s Tastes
DOI:
https://doi.org/10.13053/cys-27-3-3983Palabras clave:
Healthy diet, fuzzy logic, first-order logic, diet recommendationResumen
. Malnutrition and eating disorders are a latent problem in our society which are generated by an inadequate combination of foods either by lack of time, money, knowledge or a specialist who can help to properly manage food with the macronutrients necessary for good nutrition. In this research we present an architecture of diet recommendation using fuzzy logic and first-order logic, the research is divided into three phases: first, people’s data such as age, weight, height, physical activity level and gender were taken into account to obtain the required daily kilocalories using fuzzy logic; second, we considered as a knowledge base the menu plan for breakfast, mid-morning snack, lunch, mid-afternoon snack and dinner according to the tastes of the person for the first order logic; third, using a selection algorithm, a daily menu plan according to its kilocalories and the list of menus obtained with the first order logic are recommended. To validate the proposed architecture, Kaggle’s Cardiovascular Disease Detection dataset has been taken from which 500 people data have been taken for the research, the preferences of each person have been added to the dataset, finally the prototype recommends the diet for the 500 people according to the required kilocalories, the average kilocalories required are 1776 and the average kilocalories of the recommended menus are 1864, being the difference of 88 kilocalories, we conclude that our prototype based on the proposed architecture performs a proper recommendation.Descargas
Publicado
Número
Sección
Licencia
Transfiero exclusivamente a la revista “Computación y Sistemas”, editada por el Centro de Investigación en Computación (CIC), los Derechos de Autor del artículo antes mencionado, asimismo acepto que no serán transferidos a ninguna otra publicación, en cualquier formato, idioma, medio existente (incluyendo los electrónicos y multimedios) o por desarrollar.
Certifico que el artículo, no ha sido divulgado previamente o sometido simultáneamente a otra publicación y que no contiene materiales cuya publicación violaría los Derechos de Autor u otros derechos de propiedad de cualquier persona, empresa o institución. Certifico además que tengo autorización de la institución o empresa donde trabajo o estudio para publicar este Trabajo.
El autor, representante acepta la responsabilidad por la publicación del Trabajo en nombre de todos y cada uno de los autores.
Esta Transferencia está sujeta a las siguientes reservas:
- Los autores conservan todos los derechos de propiedad (tales como derechos de patente) de este Trabajo, con excepción de los derechos de publicación transferidos al CIC, mediante este documento.
- Los autores conservan el derecho de publicar el Trabajo total o parcialmente en cualquier libro del que ellos sean autores o editores y hacer uso personal de este trabajo en conferencias, cursos, páginas web personal, etc.